Specifikation

Specifikation

 

Det finns många frågor att ta ställning till vid val av doseringsutrustning och inte någon produktionslinje är den andra lik. Det första att ta hänsyn till är vad som skall doseras. Är det ett livsmedel som är känsligt för miljöpåverkan eller som kräver en viss temperatur för att kunna doseras? Doseringsutrustningen som väljs måste vara utvecklad och anpassad för att hantera alla yttre faktorer.

Den doseringsutrustning som ni väljer måste också vara anpassad efter era krav kring flexibilitet, kapacitet och total driftekonomi. Här får era önskemål och krav helt styra och det gäller att se långsiktigt på vad som efterfrågas på marknaden idag samt i framtiden. I många fall är det bra att bygga in visst stöd för utveckling av större kapacitet.

Vidare är det också av största vikt att tänka på kvalitet redan från början. Vi hjälper er att välja en leverantör med maskiner av gedigen konstruktion och få rörliga delar. Vi ser helt enkelt till att ni får doseringsutrustning med högsta användbarhet som kommer att hålla mycket länge till den mest fördelaktiga driftskostnaden.

Även om doseringsutrustningen är av hög kvalité, är det viktigt att ha tillgång service. Vi tillser att ni alltid kan få snabb och korrekt service för er utrustning. Allt för att ni under lång tid på bästa sätt skall kunna utnyttja er utrustning!

specifikation

Typ av användning

Hur skall er doseringsutrustning användas? skall doseringen skötas manuellt, halvautomatiskt eller helautomatiskt. Med manuell matning har ni full kontroll och kan vara högst flexibla kring vad som skall doseras, vilka mängder och till vilken typ av förpackning. Men det är inte möjligt att uppnå särskilt stora produktionsvolymer och totalkostnad per levererad enhet blir relativt hög.

Helautomatiska lösningar står för den högsta kapaciteten samt den bästa totala driftskostnaden, men kräver samtidigt stora volymer och ett visst flöde för att bli lönsamma. Halvautomatiska lösningar är ett mellanting där doseringen till exempel kan startas med en fotpedal. Om verksamheten växer går det att använda samma utrustning och istället styra doseringen automatiskt via ett transportband.

Vi har den erfarenhet som krävs för att hjälpa er hela vägen från idéstadium och planering till färdig produktion och alla nödvändiga steg däremellan. Kontakta oss idag!